tiistai 10. syyskuuta 2013

Opinpolku 1


NaOH tarkistus, HCl-valmistus ja yhdisteen moolimassan tarkistus.

                                   Ensin valmistimme 0,1 M natriumhydroksidi liuoksen.  




NaOH-liuoksen valmistuksen jälkeen tarkistimme sen konsentraation kaliumvetyftalaatin avulla.






Kuumensimme ionivapaata vettä lämpölevyllä. Odotimme veden jäähtyvän ja kaadoimme sen kolmeen erlenmeyeriin, joissa oli kaliumvetyftalaatti jauhetta.






Titrasimme liuosta NaOH-liuksella, jotta se muuttuisi vaaleanpunaiseksi.


  

Suolahappoliuoksen laimentaminen ja pitoisuuden tarkistaminen NaOH:lla.

Valmistimme ensin 0.5M HCl-liuoksen 100ml mittapulloon. Sitten laimensimme suolahappoliuoksen 0.05M 250ml mittapulloon. Titrasimme suolahappoliuoksen käyttäen fenoliftaleeni-indikaattoria. (ei kuvia saatavilla)


Moolimassan määrittäminen
                    Punnitsimme ensiksi tarkasti analyysivaa`alla oksaalihappoa 150-200 mg.

 



siirsimme oksaalihapon erlenmeyeriin ja lisäsimme 40ml ionivapaata vettä.
liuotimme hapon ja aloitimme titrauksen.


  


Teimme rinnakkaismäärityksen kolme kertaa saadaksemme kolme lähekkäin olevaa titraustulosta.




Neutralointi ja liuotus.

Neutralointi on aineen muuttumista neutraaliksi, eli ph:arvon muuttumista seitsemän lähelle, jotta liuos ei olisi enää emäksinen tai hapan.
Neutralointiin tarvitaan hapanta ja emäksistä liuosta ekvivalentti määrä, jolla tarkoitetaan ainemäärää joka on reaktioyhtälön mukainen.
Neutralointia sovelletaan teollisuudessa esimerkiksi vedenpuhdistamoissa ja lannoitteiden valmistuksessa.
Liuos tarkoittaa, että nesteeseen lisätään esim. jotakin orgaanista happoa joka sekoittuu ja liukenee nesteeseen.
Liuoksen lämpötila, kiehumis- ja sulamispiste vaikuttavat liuokseen ja liukenemiseen.


                                                        tässä raportti:
https://docs.google.com/document/d/1dBTCoUl1cxkYh8LOwGqzpHW7BHwv3qlps-MRZtHDG9Q/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti